Malatya’nın Darende ilçesinde Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Şenliği kapsamında yöresel yemek müsabakası ile klâsik Türk okçuluğu toyu düzenlendi.
Şehir Stadında düzenlenen müsabakalarda 23 çeşit yemek, alanında uzman şef ve gurmeler tarafından puanlandı.
Yarışmanın açılışında konuşan Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, festival kapsamında yapılan müsabakalara katılan konut hanımlarına katkı ve emeklerinden ötürü teşekkür etti.
Darende’nin varlıklı yemek kültürüne dikkati çeken Bozkurt, bereketli bu topraklarda yetişen tahıl ve sebzelerden yapılan lezzetli yemeklerin, yöreye has varlıklı bir mutfak kültürü oluşturduğunu söyledi.
Konuşmaların akabinde yapılan yöresel yemek yarışında, yemekler dereceye girebilmek için heyetin beğenisine sunuldu.
Darendeli mesken hanımlarının yaptığı yöreye mahsus birbirinden lezzetli yemekler sunum, tat ve yapılış formlarına nazaran puanlandı.
Yarışmada, yöresel yemeklerden Darende Kebabı 1’inci, cevizli kömbe 2’nci, içli köfte ise 3’üncü oldu.
Dereceye girenlere protokol tarafından altın, plaket ve çeşitli ikramlar takdim edildi.
Festival kapsamında Klâsik Türk Okçuluğu Toyu gerçekleştirildi.
Yemek müsabakasının akabinde başlayan tertibe, 9 vilayetten 150 atlet katıldı.
Okçuluk karşılaşmaları 6 farklı kategoride yapıldı.
Sporcuların performansı izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.
More Stories
Malatya’da 19 Eylül Gaziler Günü Merasimleri Düzenlendi
Gölbaşı’nda Şiddetli Rüzgar Maddi Hasara Yol Açtı
Malatya’da Emekçi, Alacak Argümanıyla Apartmanın Çatısına Çıktı