Gastro-Elazığ 2025 Projesi finalinde yaşlılar, yetim ve engelli bireyler Elazığ’a has yemekleri tattı.
Gastro-Elazığ 2025 projesinin altıncı ve son ayağını gerçekleştirdiklerini lisana getiren Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “Bu yalnızca bir projenin finali değil, kalpten kalbe uzanan koca bir öykünün en hoş satırıdır. Elazığ’ın kadim mutfağını yalnızca tanıtmak değil onu bir kalp lisanıyla anlatmaktır. Bugün bu maksadın en kutsal yerindeyiz. Bugün bu sofrayı yürekten kuruyoruz. Yetim, engelli ve yaşlılarımızla birlikte onlara yalnızca Elazığ’ın yemeklerini değil, duasını, sevgisini, kardeşliğini ve anısını sunuyoruz. Bizim mutfağımız sadece karın doyurmaz tıpkı vakitte yürek doyurur” dedi.
Dumandağ Vakfı olarak konuklara katkıda bulundukları için gururlu olduklarını tabir eden Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Biz Dumandağ Vakfı olarak cami ve Kuran Kursu yaşatmakla birlikte bu tıp tertiplerde da her vakit hemşerilerimizin yanında yer alıyoruz” tabirlerini kullandı.
Gastro 2025’in konuğu olduklarını aktaran Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, “Elazığ’ımızın yemeklerini tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz ve ben inanıyorum ki tanıtıyoruz. Elazığ’ı tanımayan kimse kalmayacak. Biz vatandaşları Elazığ’a davet ediyoruz. Buraya gelsinler ve yemekleri tatsınlar” cümlelerini kullandı. – ELAZIĞ
More Stories
Adalet Bakanı Tunç, Malatya’da (3)
Malatya’da Kardeşlerin Silahlı Saldırısına Uğrayan Esnaf Yaralandı
Bakan Tunç, Malatya Bölge Adliye Mahkemesi binasının temel atma merasiminde konuştu Açıklaması